Köprü Diş

Köprü diş, herhangi bir sebeple diş kaybı yaşayan kişilerin ağız sağlığını koruma ve daha güzel bir görünüm elde etmeleri amacıyla yapılır. Diş kaybı, ağızda boşluklar oluşturur ve bu boşluklar diğer dişlerin hareketini etkileyebilir. Ayrıca, diş kaybının estetik bir sorun oluşturması da mümkündür. Köprü dişler, bu boşlukları doldurarak ağızda dengenin sağlanmasını ve dişlerin düzgün bir şekilde işlevini yerine getirmesini sağlar. Böylece, diş kaybının oluşturduğu estetik ve fonksiyonel sorunlar ortadan kaldırılmış olur.

Öncelikle, diş hekiminiz size bir ön muayene yaparak, köprü diş tedavisine ihtiyacınız olup olmadığını değerlendirir. Eğer köprü diş tedavisine ihtiyacınız varsa, diş hekiminiz bir tedavi planı hazırlar. Bu plan, tedavinin nasıl uygulanacağını ve ne kadar süreceğini belirtir.

Tedaviye başlamadan önce, diş ve çene yapınızı anlayabilmek için dişlerinizin ölçüsü alınarak bir kalıp çıkartılır. Bu kalıp sayesinde köprü yapılacak protez dişler, ölçünüze uygun olacak şekilde üretilir.

Farklı bir seansta diş hekimi lokal anestezi uygulayarak ağrısız bir tedavi süreci geçirmenizi amaçlar. Daha sonra köprü dişinin yapılacağı dişleri temizler ve şekillendirir. Bu adımda, dişlerin üzerine ince bir kaplama uygular ve protezin dişlerle olan uyumunu kontrol eder. İşlemi tamamladıktan sonra ise tedavi bitmiş olur.

Doktorunuz, işlem sonrası olası bir ağrı durumuna karşın size ağrı kesici ilaçlar önerebilir. Bu ilaçları düzenli olarak almanız ve doktorunuzun önerilerine uymanız gerekir.

Document
Telefon
WhatsApp
İnstagram